Girls ontdekken hoe leuk techniek is tijdens Girlsday 2016

Girlsday2016Tijdens de landelijke Girlsday op donderdag 14 april deden een paar honderd meiden mee aan activiteiten en workshops met een technisch tintje. Deze waren speciaal voor hen georganiseerd. In de ochtend kwamen de scholen langs en ’s middags was het de beurt aan moeders en dochters. De organisatie was in handen van het Summa College, Fontys, TU/e en ASML.

Wat was er te doen?

De meiden konden zich laten onderdompelen in de wereld van techniek! Zo maakten ze onder andere de mooiste creaties met een 3D-pen, losten ze een puzzel op met lasers en spiegels, beleefden ze pret met hun skelet en maakten ze hun eigen lipgloss.

DSC_0091     DSC_0163     DSC_0195     middag13

Waarom een Girlsday?

De Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Doel is meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Het landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens de Girlsday openen diverse organisaties hun deuren voor meisjes van 10 tot 18 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Waarom meer meisjes in techniek?

Maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creatieve zienswijzen en technologische oplossingen. De talenten van divers samengestelde groepen mensen (m/v, leeftijd en etniciteit) zijn daarbij onmisbaar. Alleen met meer meisjes/vrouwen in bèta, techniek en ICT kan Nederland haar positie als kennisland en op het gebied van wetenschap en technologie behouden en versterken.

CLT

Chicks love Technics

Reageer

vijftien − 7 =