STUDIES

TECHNISCHE STUDIES

In de regio Eindhoven kun je veel technische studies volgen. Hieronder volgt een kort overzicht van mogelijke scholen en studies op mbo-niveau. Voor een volledig overzicht kun je kijken op de website van het Summa College. Heb je interesse in een studie op hbo of universitair niveau? Bekijk dan de website van Fontys of de TU/e.

Studies in de zeven werelden van bèta en techniek

1. ONZE PLANEET

Wil je graag meedenken en meebouwen aan innovatieve, duurzame installaties in woningen en gebouwen? Kies dan voor Engineering for Society, Installatietechniek of Electrotechniek. Wil je graag de (nieuwste) kneepjes van het bouwvak leren? Dan haal je het beste uit jezelf bij Summa Bouw & Infra. Als middenkaderfunctionaris in de bouw begeleid je het bedenken, bouwen, beheren en onderhouden van gebouwen.

2. VOEDING EN GEZONDHEID

Vind je vakken als scheikunde en biologie leuk? Voer je graag proefjes uit? Dan pas je waarschijnlijk goed bij Summa Laboratorium. Werk je juist graag met machines in een fabriek waar voeding gemaakt wordt? Dan kun je bij Summa Procestechnologie terecht.

3. MENSELIJK LICHAAM

Bij Summa Business kun je de opleiding tot Opticien volgen. Je voert oogmetingen uit, zoekt een geschikte bril uit voor je klanten en zorgt je dat deze precies past. Ligt je interesse bij zorg, maar dan gecombineerd met techniek? Bij de opleiding Engineering for Society staat de mens centraal. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met technieken die ervoor zorgen dat mensen langer veilig thuis kunnen blijven wonen.

4. VERKEER, TRANSPORT & RUIMTE

Een opleiding bij Summa Automotive helpt je op weg naar een succesvolle carrière in de autobranche. Je kunt een opleiding in bijvoorbeeld Autotechniek, Engineering, Bedrijfswagens, Autoschade en autospuiten volgen. Wil je liever werken in de wereld van heftrucks, distributiecentra en groothandelaren? Neem dan een kijkje bij Summa Transport & Logistiek.

5. CREATIEF & ONTWERPEN

Bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen leer je consumentenproducten te ontwerpen. Je leert niet alleen een mooie schets te maken, maar vooral hoe je die schets uitwerkt tot een daadwerkelijk product. Wil je liever woningen en gebouwen inrichten of meubels ontwerpen en maken, dan past Interieuradviseur of Ontwerpend Meubelmaker wellicht nog beter bij je.

6. GELD & HANDEL

Als juist computers en mobiele telefoons je interesse hebben en als je wilt weten hoe iets werkt, kijk dan bij de studierichtingen van Summa ICT. Zelf een app of robot programmeren leer je hier.

7. WETENSCHAP EN ONTDEKKEN

Bij Summa Engineering koppel je ontwerpen en techniek aan elkaar. Je bedenkt creatieve oplossingen voor technische problemen. Techniek kom je overal tegen en is erg belangrijk voor een duurzame toekomst. Denk bijvoorbeeld aan zonne- en windenergie en elektrische auto’s. Bij Summa Automotive kun je ook een engineering-opleiding volgen.

Overige studies

Wil je je verkoopkwaliteiten koppelen aan techniek? Dan is de opleiding Verkoopmanager Mobiliteitsbranche op je lijf geschreven. Je leert vragen van klanten te vertalen naar oplossingen en prijzen. Daarnaast doe je veel kennis op van auto’s.

Meer info

Wil je meer weten over de mbo-studies? Kom dan naar een van onze open dagen, wegwijsdagen of meeloopdagen.